Ikonok jelentése az Aquarion kijelzőjén



Tegyünk egy kis túrát az Aquarion vízionizáló és víztisztító készülék elegáns és modern kijelzőjének ikonjai mentén.
Fontos különbség más ionizáló készülékekkel szemben, hogy itt egyszerű, de jól követhető és látható ikonok jelzik a gombnyomással kiválasztott funkciót.
Nem kell találgatni, hogy mi fog a pohárba folyni, egyértelműen követhető, hogy egy-egy gombnyomásod alapján mit fog produkálni Neked a készülék. Mindezt pedig még angol nyelvű hangbemondás is kíséri pl. a gyengénlátók támogatására.
Nézzük sorban, hogy melyik ikon hol helyezkedik el és mit mutat.

Alsó sor ikonjai




Filter Exchange (Szűrő csere) - A kis ikon az ultrabiostone szűrő állapotát jelzi a csere tekintetében. Kezdetben üres téglalapot látsz majd és a folyamatos használat során kezdenek megjelenni a kis függőleges rovátkák. Célszerű a cserét megtenni, amikor az ábrán is látható módon a szűrőt szimbolizáló téglalap 4 vonalkával telítődik. Gyakorlatilag ez 4.000 liter víz átfolyását jelenti a készüléken. A szűrőcsere természetesen a gyártó ajánlása ennél az átfolyt mennyiségnél, ami azt jelenti, hogy vízminőségtől függően elképzelhető, hogy később is ráér cserélni a szűrőt, de ennek ellenkezője is, hogy hamarabb szükségessé válik a csere. A pesti víz tekintetében pl. feltehetően tovább használható a szűrő, de ezt biztonsággal nem lehet kijelenteni és garantálni, ráadásul az sem követhető ezután, hogy mikor válik mindenképp esedékessé a szűrő cseréje.
Tanácsom ezért az, hogy a 4. rovátka megjelenésekor rendelj új szűrőt és tedd meg a cserét. Ez nem tér el attól a gyakorlattól, hogy az autódon is cserélsz levegő- vagy olajszűrőt adott km futása után.

ALKALINE (Lúgos) - ez a kék színű ikon jelzi, hogy lúgos pH értékű vizet választottál. Ehhez további ikonok is megjelennek a kijelző bal felső részén illetve a középső körön (lásd később a felső sor ikonjainál).

ACIDIC (Savas) - ez a piros színű ikon jelzi, hogy savas pH értékű vizet választottál. Ehhez további ikonok is megjelennek a kijelző jobb felső részén illetve a középső körön (lásd később a felső sor ikonjainál). 

PURIFIED (Tisztított) - ez a zöld színű ikon jelzi, hogy semleges pH értékű, kizárólag tisztított, azaz szűrt vizet választottál. Ehhez további ikonok is megjelennek a középső körön (lásd lejjebb a felső sor ikonjainál). 

CHECK (Ellenőrzés) - Ez jelzi, ha a készüléket szervízbe kell vinni valamilyen súlyosabb működési hiba miatt. Eddigi tapasztalataink szerint ezt az ikont nem fogod látni, mert szerencsére a két éve hazánkban értékesített készülékeknél szervízelést igénylő meghibásodás nem fordult elő. Világszerte kíválóak és legjobbak a Jupiter Science vízionizáló készülékeinek meghibásodási mutatói, nem véletlen, hogy saját fejlesztésű és gyártású vízionizáló és víztisztító berendezéseire a Jupiter Science komoly garanciákat vállal. Az Aquarion esetében ez 5 év garanciát és 20 év várható élettartamot jelent, ami szintén egyedülállóan magas a piac további szereplőihez képest.

Felső sor ikonjai

A felső ikonsor a gombnyomással történt választásod szerint és összhangban az alsó ikonsor feljebb említett Lúgos, Savas és Tisztított felirataival jelzi, hogy milyen vizet kapsz a készülékből.

Egyrészt a a 4 fokozatnak megfelelő ikon jelenik meg az alábbiak közül, egyértelműen jelezve, hogy mit választottál. Másrészt a fokozat sorszámát is jelzi a középső körbe írt szám. A szám mellett balra vagy jobbra a negyed köríven az átfolyó víz mennyiségének megfelelően 1, 2, vagy 3 kis vonal gyullad fel. A maximális átfolyást 3, a legkisebb mennyiséget, amikor még ionizálásra képes a gép 1 felgyulladó kék vagy piros vonal jelzi.
Amennyiben nincs ilyen vonal, akkor kevés az átáramló víz és a készülék kikapcsol.
A maximális átfolyást a készüléket vezérlő beépített agy szabályozza, bármilyen vízsugarat is nyitsz meg a csapon, ez a szabályozás garantálja, hogy jó minőségben kapod az ionizált tiszta vizet. Az Aquarion ezzel az intelligens megoldással is többet nyújt több más ionizálónál.

Ionizált, tisztított lúgos víz (Alkaline)



A 4 lúgos fokozat ikonjainak jelentése

Aquarion vízionizáló a tiszta lúgos víz forrása!Lúgos 1
Enyhén lúgos víz, pH 7,5 - pH 8,5
Ezt a fokozatot a bevezető időszakra ajánlom. Egészséges szervezet esetén 4-7 napig, valamilyen betegség esetén pedig néhány hétig javasolt.
Előfordulhat eleinte napi 3-4 széklet, mivel beindul az emésztőrendszer méregtelenítése. Ez azonban nem hasmenés, ezért nem kell félni tőle! Az első pár napban méregtelenítő tünetek jelentkezhetnek, mint a fejfájás vagy izületi fájdalmak, de ezek hamar meg fognak szűnni.
Aquarion vízionizáló a tiszta lúgos víz forrása!Lúgos 2
Enyhétől közepesig terjedően lúgos víz, pH 8 - pH 9
Ezt a fokozatot már hosszabb ideig, akár néhány hónapig is fogyaszthatod. A legtöbben 2-es vagy 3-as szintű lúgos vizet isznak, de ez kitűnő hideg ételek és saláták elkészítéséhez is.
Aquarion vízionizáló a tiszta lúgos víz forrása!Lúgos 3
Közepestől erősig terjedően lúgos víz, pH 8,5 - pH 9,5
Ivási célokra ez a leggyakrabban használt lúgossági szint. Ideális kávé, tea és egyéb meleg italok elkészítéséhez, de kitűnő rizshez és más szemes termékek főzéséhez is.
Aquarion vízionizáló a tiszta lúgos víz forrása!Lúgos 4
Erősen lúgos víz, pH 9,5 - pH 10+
A legerősebb fokozatú lúgos vizet ivásra csak indokolt esetben, intenzív méregtelenítő kúrák, vagy komoly betegségek esetén használjuk. Ez ugyanis nagyon erős méregtelenítő hatást fejt ki a szervezetben. Emellett kiváló zöldségek forrázásához, levesek főzéséhez is, mert a lúgos víz megszünteti a keserű ízt, és jobban kihozza a zöldségek természetes színét. Javasolt ilyen erősségű lúgos vizet tölteni, ha üvegben több napig fogod tárolni a vizet pl. egy utazás alkalmával. Idővel ugyanis némileg a víz veszít a frissen benne lévő tulajdonságokból, hiszen azokat nem hozzáadott anyagok felhasználásával éri el az Aquarion, hanem a víz egyensúlyi szerkezetét mozdítja el más irányba. Az pedig, mint minden élő anyag, az egyensúlyi állapot visszaállítására törekszik.

Ionizált, tisztított savas víz (Acidic)



A 4 savas fokozat ikonjainak jelentése

A savas víznek antiszeptikus és antibakteriális hatása van. Mivel összehúzó hatású, tökéletesen alkalmas kozmetikai célokra. Hidratálja és puhítja a bőrt. Nagyszerű eredményeket érhetünk el vele pattanásos bőr, ekcéma, lábgomba és korpás haj kezelésében, de megoldás a rovarcsípések okozta fájdalomra és viszketésre is.
A haja csillogó és egészséges lesz, ha ezzel mossa, de ionizált savas vízzel fertőtleníthetjük a zöldségeket és gyümölcsöket is.

Aquarion vízionizáló a tiszta lúgos víz forrása!Savas 1
Enyhén savas víz, pH 6,5 - pH 5,5
Szájhigiéniai célokra kitűnő. Használd fogmosáshoz, öblíts torkot vele (gargalizálás), és alkalmazhatod semleges szájvízként is. Hölgyeknek kiváló hüvelyzuhany készítéshez is.
Aquarion vízionizáló a tiszta lúgos víz forrása!Savas 2
Enyhétől a közepesig terjedően savas víz,
pH 6 - pH 5,5

A bőr gondozásához ajánlott az összehúzó hatása miatt. Használd mosakodáshoz és arctisztításhoz. Férfiak borotválkozás utáni arcszeszként is alkalmazhatják, de nagyon jó hatással van a pattanásos bőrre és korpás fejbőrre is.
Aquarion vízionizáló a tiszta lúgos víz forrása!Savas 3
Közepestől erősig terjedően savas víz, pH 5,5 - pH 5
Konyhai eszközök és felületek vegyszermentes tisztításában lehet a segítségünkre, de az ekcémás bőr ecsetelésére is ezt a fokozatot ajánljuk.
Aquarion vízionizáló a tiszta lúgos víz forrása!Savas 4
Erősen savas víz, pH 5 és alatta
A víznek ebben a beállításban sterilizáló hatása van. Használhatod vágólapok és edénytörlők sterilizálásához, valamint zöldségek és gyümölcsök mosásához, bár utána érdemes őket lúgos vízzel is átöblíteni. Ebből készíts lábfürdőt, ha lábgombától vagy erős lábszagtól szeretnél megszabadulni.

Ionizálás nélküli, tisztított, pH semleges víz (Purified)

Ezzel a funkcióval víz pH értékét nem változtatjuk meg, egyszerűen csak tisztított vizet kapunk. Az ionizálás nélküli tisztított vizet kalciumlabilitású gyógyszerek bevételére (pl. magas vérnyomásra szedett gyógyszerek) és tápszerek elkészítésére használhatod.
A lúgos víz a már bevett kalciumlabilitású gyógyszer hatását csökkentheti, ezért az ilyen gyógyszert ne lúgos vizzel vedd be.

Egy apróság

Az Aquarion ionizáló készülék emlékszik az utolsó beállításra, így bekapcsoláskor automatikusanazt kínálja fel! Ez egy apróságnak tűnhet, de olyan kényelmi funkció, amit reggel sietve, pohárral a kezedben pl. nagyon fogsz tudni értékelni!
Ezt sem tudja minden készüléka piacon, sőt!

A fentiek kapcsán is elmondhatjuk, hogy az Aquarion ionizáló víztisztító a piacon fellelhető legjobb modell, a leginkább felhasználóbarát és az európai ízlésnek legjobban tetsző készülék. A gyártó szerint is ez a készülék

egyszerűen a legjobb, a legjobbak között!

Olvass itt többet az Aquarion tulajdonságairól>>>




A terhes és szoptatós anyukáknak hasznos ajándékról itt találsz információt>>>




Eszedbe jutott, hogy jó lenne megkóstolni?
pH skála

Kérj ingyenes tesztet mailben: vitallaci@gmail.com !

A pH skála logaritmikus léptékű, azaz 10-szeres szorzó van az értékek között. Ez azt jelenti, hogy a savas pH 4 értékű szénsavas ásványvíz például 1.000.000-szor, azaz 1 milliószor savasabb, mint az Aquarion pH 10 értékű lúgos vize!
Szerinted a tested melyiket választja?!

Kattints ide a válaszért>>>