Az Aquarion agya

MICOM számítógépes rendszer

A készülék vezérlője az ún. MICOM rendszer, mely a kezelőfelületen "elkövetett" gombnyomásaid alapján beállítja a pH és ORP értéket.
De nem csak ennyi a dolga és a dolgát kíválóan végzi.

Ezt jelzi az is, hogy az Aquarion meghibásodási aránya minimális, Magyarországon 1% alatti.
Ugyanez a mérőszám az USA-ban eladott gépekre (ott Jupiter Orion JP109 néven forgalmazza az Ionlife cég) 2% alatt van, ami amerikai méreteket tekintrve fantasztikusan jó szám.

Mikre ügyel még a MICOM rendszer?

Ez kis szerkezet szabályozza a víznyomást.
Ez azért fontos, mert Neked nem kell arra ügyelned, hogy milyen erősségig nyithatod meg a csapot. Az Aquarion megoldja, hogy csak az optimális van annál gyengébb áramú víz kerüljön az ionizáló kamrához, ezzel biztosítva a kítűnő vízminőséget, szűrés, pH és ORP tekintetében is.
Nem mellesleg a készülék nyomás alatt hagyható, tehát nem gond, ha bárki a családban úgy felejti a csapot, miután ivott egy pohár friss antioxidáns, ionizált, lúgos vizet.

Ez a mikroszámítógép felelős az ionizáló leállításáért az áramingadozásnál, a magas vízhőmérsékletnél és valamilyen mérgező szennyeződés érzékelésénél.
Miért fontos ez? Bármennyire óvatosak vagyunk és odafigyelünk, akkor is előfordulhat, hogy még felnőttként is véletlenül a csap meleg állásánál kapcsoljuk be a gépet és a túl forró víz károsíthatja az ionizáló kamrát. Ez a véletlen esemény van ezzel a funkcióval kiszűrve. Azért, ha lehet ne próbáld ki sűrűn!
A másik két dolog rajtunk kívülálló esemény, ezért azt gondolom, hogy nagyon fontos, hogy erre maga a készülék figyel és nem Neked kell ezzel foglalkozni.

Ez a rendszer figyelmeztet a szűrőcserére, vagy ha szervizelésre van szükség. Ez utóbbit a kijelző jobb alsó részén megjelenő piros jelzőlámpa mutatja.
Az alacsony meghibásodási számokat tekintve ezt a lámpát várhatóan nem fogod látni, ezért ideteszek róla egy képet (sárga kör jelöli), hogy emiatt se legyen hiányérzeted.



Természetesen a MICOM rendszer szólaltatja meg a hangot, ami bemondja milyen vizet fog adni a készülék. Ez látáskárosultaknak is segítség lehet.
A kijelzés vezérlése alapfeladat, de azért érdemes megemlíteni, mert tényleg kultúrált és esztétikus kiegészítője az egyébként is ízléses modellnek.

...és még egy apróság, ami nem luxus, de amikor egy készülék nem tudja, nagyon bosszantó és kényelmetlen tud lenni. Ez pedig az, hogy az Aquarion emlékszik az utolsó beállításra és bekapcsoláskor automatikusan azt kínálja fel. Hidd el, hogy mikor sietsz reggel és még egy pohárral innál gyorsan, akkor ezt nagyon kellemes szolgáltatásként éled majd meg.

A fentiek kapcsán is elmondhatjuk, hogy az Aquarion ionizáló víztisztító a piacon fellelhető legjobb modell, a leginkább felhasználóbarát és az európai ízlésnek legjobban tetsző készülék. A gyártó szerint is ez a készülék

egyszerűen a legjobb, a legjobbak között!

Olvass itt többet az Aquarion tulajdonságairól>>>




A terhes és szoptatós anyukáknak hasznos ajándékról itt találsz információt>>>




Eszedbe jutott, hogy jó lenne megkóstolni?
pH skála

Kérj ingyenes tesztet mailben: vitallaci@gmail.com !

A pH skála logaritmikus léptékű, azaz 10-szeres szorzó van az értékek között. Ez azt jelenti, hogy a savas pH 4 értékű szénsavas ásványvíz például 1.000.000-szor, azaz 1 milliószor savasabb, mint az Aquarion pH 10 értékű lúgos vize!
Szerinted a tested melyiket választja?!

Kattints ide a válaszért>>>